Over ons

Ten zuiden van Dokkum ligt winkel- en bedrijventerrein Zuiderschans. Aan de zuidkant van de toegangsweg vind je verschillende (bekende) winkels en aan de noordkant bevindt zich een autoboulevard. Aan beide uiteinden van het winkelterrein, vind je de kantoren van een aantal dienstverlenende bedrijven.
Eenvoudig bereikbaar

GRATIS PARKEREN

Bij ons is het altijd

GEZELLIG WINKELEN!

Zuiderschans

GEVARIEERD AANBOD!

Al in de vorige eeuw ontstonden plannen voor een bedrijventerrein aan de zuidkant van Dokkum. Begin jaren '00 werden deze realiteit. Het terrein kreeg de naam Zuiderschans, vanwege de aarden wal die het - vanaf de Murmerwoudsterweg bekeken - deels aan het oog onttrekt. Straatsma was de eerste die zich hier vestigde, gevolgd door de GAMMA en Van der Meulen & Baarsma. Vanaf 2006 werd het aantal bedrijven in rap tempo uitgebreid tot 17 winkels, verscheidene kantoren, een tankstation, lunchroom (vistaria) en 5 autobedrijven.

Het merendeel van de ondernemers hebben zich verenigd in de bedrijvenvereniging Zuiderschans. Samen zorgen ze voor promotie, reclame, organisatie van evenementen, gladheidsbestrijding, veiligheid (zoals de aanwezigheid defibrillator) en communicatie met de gemeente. Kortom: alles in het belang van de ondernemer en consument.

Algemeen contactadres: info@zuiderschans.nl.